Klik hier voor eerdere nestjes

       

Maaike

van 't SamaikaNest

Anika from Catsap's Hills

   

Honden op rust

 

Grobian

van't Maroyke

 

 

 

Overleden honden

†  Anouck †

vd Mostelberg

†  Frutos  †

van 't Maroyke

†  Danthe  †

van 't Maroyke

†  Fiona  †

van 't Maroyke

†  Hermine  †

van 't Maroyke

 

Rasbeschrijving

De grote Zwitserse Sennenhond is, zoals de naam al doet vermoeden de grootste van de familie van de Sennenhonden. Het is een hond met een gemiddeld temperament die ondanks zijn grootte over heel wat energie en uithoudingsvermogen beschikt. Doorgaans is deze hond, net zoals de Berner Sennenhond, vriendelijk, maar indien het menens is bewijst hij tevens een goede onomkoopbare waker en beschermer te zijn.

Om zijn goede eigenschappen te ontwikkelen is nauw contact met zijn baasje nodig . De Grote Zwitserse hond is over het algemeen rustig, oplettend en gemakkelijk in de omgang. Het is wel belangrijk dat deze Sennenhond van kleins af aan consequent wordt opgevoed. Zo is het later eenvoudiger om hem overal mee naar toe te kunnen nemen, zoals op wandelingen, vakantie, enz. Wel moet worden opgemerkt dat wie met geweld probeert de hond tot goede prestaties te krijgen, meestal bedrogen uitkomt. Met liefde en een gezonde mate van autoriteit kan men soms veel meer bereiken

EIGENSCHAPPEN

  • schofthoogte : reuen 66-72cm, teven 60-68 cm

  • gewicht : ongeveer 50kg

  • uiterlijk : stevig gebouwd en gespierd lichaam. krachtig gangwerk.

  • vacht : dik stokhaar

  • kleur: zwart met bruin-rode brand en witte symmetrische aftekening, wit op hoofd (bles) en snuit, aan keel en borst doorlopend en aan de voeten en staartpunt.

  • hoofd: brede , vlakke schedel met een lange sterke snuit. middelgrote , amandelvormige hazelnootkleurige of bruine ogen, hoog aangezette, middelgrote driehoekige hangoren.

  • staart : lang , dik , licht gebogen